Kategorier

Spar tid på at købe en pakke

En tidligere kollega fortalte mig, at hun ofte blev forvirret, når hun skulle købe flere ting i en netbutik. Problemet var, at det ikke altid var til at gennemskue, om man nu fik købt alt det, man skulle bruge, eller endda fik købt noget, man ikke skulle bruge. Derfor gik hun efter steder, hvor man kunne købe pakketilbud med det rette indhold.

Hvis man til ovenstående fortælling ligger, at det er mange gange nemmere at lægge en pakke direkte i indkøbskurven frem for at vælge de mange produkter enkeltvis. Så har man den gode grund til at vælge en pakke fra Onkel Carsten.

Pakkerne sammensættes ud fra en idé om, hvad kunderne ønsker at købe samlet, hvad der naturligt hører sammen og et kig på tidligere ordrer, der beviser, hvad kunderne ønsker at købe samlet.

Sådan blev den første pakke til

Det var ret tydeligt, at mange kunder, der købte miniperler, ofte ville have rigtigt mange forskellige farver. Det er egentligt nemt nok at vælge de enkelte farver i købsprocessen, men det er stadig op mod 50 klik, inden man har valgt dem alle. Den indsigt i kombination med, at det tager tid at pakke så mange forskellige varenumre (med risiko for fejl) satte straks min kundevenlige hjerne i gang med at udtænke en pakke.

Fordelen for kunden: Ét klik så har du alle farver!

Fordelen for mig: Jeg kan pakke et antal på forhånd. Det tager ikke tre gange så lang tid at pakke tre pakker på én gang. Det giver hurtigere pakning med færre fejl.

Nåh ja, og så får kunden lidt ekstra rabat, og jeg får lidt større ordrer. Det er da vist en såkaldt win-win-situation.

Udvikling af pakkerne

Kunder har forskellige behov, og det er klart, at en pakke med ekstraindhold som perleplader, inspirationshæfter m.m. ikke er relevant for alle - og for mange kunder er det kun relevant en enkelt gang.

Derfor blev den store miniperlepakke neddroslet til en no-nonsense perlepakke, hvor man får alle farverne - og intet andet.

Ikke kun perler

Mange af produkterne hos Onkel Carsten, bl.a. de mange samlerfigurer, er åbenlyse at sælge samlet. Igen er det nemmere (og lidt billigere) for kunden at vælge en pakke frem for at købe figurerne hver for sig. Et godt eksempel er Barbapapa-familien, hvor man som oftest gerne vil have dem allesammen.

Der er næppe tvivl om, at der kommer flere pakker til glæde for eksisterende og kommende kunder hos Onkel Carsten.