Kategorier

Tilbud

Du kan lave flotte billeder med skrabekunst

- vælg mellem mange flotte motiver

Kradsebilleder eller skrabekunst er en blank folie, som er dækket med en sort mat overflade. Det er denne overflade, som du skraber væk i det rette mønster for at skabe et motiv, der fremstår i blank, flot folie. Det mest almindelige er sølvfarvede motiver, men kobber- og guldfarvede findes også.

I Danmark forhandles bl.a. Reeves og KSG af Onkel Carsten. Reeves er den mest kendte, og der er også det største udvalg. KSG har en anderledes kunstnerisk stil i deres motiver. Det er en smagssag, om den ene eller den anden stil passer til dig.

Den sorte folie er fortrykt med motivet i svag grå farve. Du bruger den medfølgende skrabepen til at kradse den sorte belægning væk, der hvor der den grå trykfarve viser det.

Det kræver tålmodighed og grundighed at få et perfekt resultat. Til gengæld har du et smukt billede bagefter, som du selv har brugt tid på. Der er mange timers hobbyglæde til få penge i et skrabebillede.

Skrabebillede

Skrabebilleder anbefales først fra 8 år. Bemærk, at pennen er meget skarp. Børn bør vejledes og holdes under opsyn af en voksen.

Motiverne varierer meget, men der er dog et stort udvalg af dyr, både vilde dyr som ugle, ulv, tiger, og tamme dyr som hunde og katte. Andre motiver i stil med engle, enhjørninge og biler findes også. Der kommer jævnligt nye motiver. De sølvfarvede er der flest forskellige af, men der er også begyndt at dukke mange guldfarvede op, som f.eks. denne ræv:

ræv

Skrabekunst kaldes også for artfoil, kunstfolie, kradsebilleder, kradsefolie, skrabefolie og skrabebilleder. Du kan finde hele sortimentet her.